Dobar START za još bolji dan.

Kako oporaviti oštećenu i suvu kosu? Pakovanja i saveti!

19. sep 2016.

 

Iako mnogi stilisti najpre preporučuju uklanjanje oštećenih krajeva kose, možete preduzeti neke korake da oporavite svoju oštećenu kosu zadržavajući njenu dužinu netaknutom.

Kako oporaviti oštećenu i suvu kosu? Pakovanja i saveti!

 

Izlaganje suncu, hlor, jake hemikalije u bojama za kosu, ispravljanje kose i toplotni stres od upotrebe figara za uvijanje kose i sušenje fenom – jesu faktori koji čine vašu kosu krtom, suvom i lako lomljivom. Žene sa tankom i osetljivom kosom imaju tendenciju da budu najviše izložene riziku. Iako mnogi stilisti najpre preporučuju uklanjanje oštećenih krajeva kose, možete preduzeti neke korake da oporavite svoju oštećenu kosu zadržavajući njenu dužinu netaknutom.

Kako oporaviti oštećenu kosu?

Blagi šampon i regenerator

    Korak 1
    Koristite blagi šampon i perite kosu ne više od dva puta nedeljno. Često šamponiranje čini kosu krtijom. Izaberite proizvod niske pH vrednosti. Savetuje se upotreba šampona za kosu koji ima pH od 4,5 do 5,5.


    Korak 2
    Završite pranje kose sa hladnom vodom. To može zatvoriti kutikulu kose, što dovodi do sjajnije i mekše kose.


    Korak 3
    Koristite hidratantni regenerator koji se ne ispira nakon pranja kose. Ovo može da prodre u kutikulu kose i pruži neophodnu vlažnost kosi. Regenerator koji sadrži ovlaživač može držati vlagu u kosi duže vreme.

 

 

 

 

Pakovanja za oštećenu kosu

Pakovanje sa majonezom za oštećenu kosu:

 Korak 1
Umutite 2 žumanca i kombinujte ih sa 1/2 šolje majoneza i koristite ovo kao regenerator za kosu. Žumance sadrži L-cistein, aminokiselinu važnu za rast kose. Kozmetičari već dugo preporučuju majonez za negu kose jer ima sposobnost da je omekšava.


 Korak 2
 Koristite pozadinu kašike ili prste da nanesite smesu na vlažnu kosu koja je sveže oprana šamponom, to radite od korena do vrhova, a posebno vodeći računa o tome da pokrijete oštećene, suve delove kose.


 Korak 3
 Pokrijte glavu sa plastičnom kapom, a neka mešavina ostane na kosi sat vremena.


 Korak 4
 Pratite tretman sa majonezom sa regeneratorom koji se ne ispira, formulisanim za suvu i oštećenu kosu. Neka se vaša kosa osuši na vazduhu – ovo je svakako zdravija opcija od korišćenja fena.


 Korak 5
 Ponovite ovaj hidratantni tretman za oporavak oštećene kose jednom nedeljno tokom nekoliko meseci. Ovo je najbolji način da vidite prave, trajne rezultate.

 

Više pakovanja i maski pročitajte ovde.

 

Dijetaplus.com


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame