Dobar START za još bolji dan.

UN dijeta - Najzdraviji način da izgubite suvišne kilograme!

11. okt 2017.

Naziv UN dijeta potiče od engleskog undiet, tj. ne-dijeta. Undiet odnosi se na dijetu uz čiju se pomoć mršavi, a da se pritom ne gladuje, tj. trebalo bi da se osećate kao da niste na dijeti.

UN dijeta - Najzdraviji način da izgubite suvišne kilograme!
Naziv UN dijeta potiče od engleskog undiet, tj. ne-dijeta. Undiet odnosi se na dijetu uz čiju se pomoć mršavi, a da se pritom ne gladuje, tj. trebalo bi da se osećate kao da niste na dijeti.
 
Dijeta UN se oslanja na princip kombinovanja namirnica. Hrana se deli u 4 osnovne grupe u skladu sa nutritivnim (hranjivim) vrednostima: proteini, skrob, ugljeni hidrati, vitamini. Stoga postoje 4 različita tipa dijete po danima na osnovu kombinacije namirnica svakog pojedinačnog dana. Tokom 90 dana, serija od četiri tipa sa stalno ponavlja.
 
Ovaj način ishrane vam pomaže ne samo da kontinuirano i zdravo izgubite suvišne kilograme, već i da uživate u boljem zdravlju – boljoj probavi, uz više energije i vitalnosti. Nakon završetka dijete, vaš metabolizam će se poboljšati, omogućavajući vam da zadržite svoju novu težinu.
 
Obratite pažnju: nazivi dana u UN dijeti, nikako ne sugerišu da ceo dan treba da jedete samo proteine, skrob, ugljene hidrate ili vitamine. Dani su tako nazvani po osnovnoj komponenti namirnice toga dana u glavnom jelu, ali povrće i voće u svim oblicima su nezaobilazan deo.
 
Jednom mesečno tokom 29-tog, 58-og i 87-og dana držanja dijete preporučuje se samo voda.
 
 
 
 
 
Način ishrane je dobro izbalansiran i raznolik stoga će vaše telo dobijati sve hranjive materije koje su mu potrebne u tom tromesečnom periodu. Nijedna vrsta namirnice nije zabranjena, ali neke nisu preporučljive. Možete jesti sve što poželite uključujući i pite, kolače, sladoled, picu i čokoladu.
 
Treba uzeti u obzir preporuku Svetske zdravstvene organizacije o smanjenju unosa soli, masnoća, šećera i drugih dodataka ishrani.
 
Redosled dana se ne sme menjati! Dijetu uvek započnite prioteinskum danom!
 
Dijeta se ne sme produžavati više od 90 dana; Jedino posle pauze od 3 meseca može se sprovesti novih 90 dana dijete!
 
Važne napomene
 
Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam.
 
Nije preporučljivo korištenje niti jedne dijete bez prethodne konsultacije s lekarom. Dijetu prenosimo s najboljom namerom te nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao i druge posledice koje njena primena može izazvati, pa sprovođenje ove dijete preduzimate na vlastitu odgovornost. Sve informacije možete dobiti na sjatu www.undijeta.rs
 
www.undijeta.rs
 
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame