Dobar START za još bolji dan.

Verovali ili ne - Studentkinja koja živi u vozovima!

26. jul 2016.

Leonie Müller je otkazala zakup stana pre nekoliko meseci i sada provodi mnogo sati svake nedelje putujući vozom. Njen nekonvencionalni način života dospeo je u medije ne samo u Nemačkoj, već i u inostranstvu.
 

Verovali ili ne - Studentkinja koja živi u vozovima!

 

Leonie Müller je otkazala zakup stana pre nekoliko meseci i sada provodi mnogo sati svake nedelje putujući vozom. Njen nekonvencionalni način života dospeo je u medije ne samo u Nemačkoj, već i u inostranstvu.
 
Njoj se ova odluka činila savršeno logičnom: Leonie Müller, 23-godišnja studentkinja medija na univerzitetu u Tibingenu na jugu Nemačke, otkazala je zakup stana u Štutgartu 1. maja prošle godine. Zamenila ga je za jednogodišnju kartu za voz koja joj omogućava da putuje bilo kojim vozom u Nemačkoj.„Sve je počelo svađom sa vlasnikom stana u kojem sam živela,“ kazala je Müller za The Washington Post. „Istog trenutka sam odlučila da ne želim više tu da stanujem – a onda sam shvatila: Zapravo, ne želim više nigde da stanujem.“Sadašnje rešenje joj se čini praktičnijim. Studirala je u Tibingenu u južnoj Nemačkoj, a redovno je posećivala svog momka u Kelnu, majku u Berlinu i baku u zapadnonemačkom gadu Bilefeldu. Ionako je često putovala.

 

 

 

 


 Putnik po danu
 
Müller pređe između 1.200 i 2.000 kilometara svake nedelje, prema pisanju nemačkog portala Spiegel Online. Kaže da najviše putuje na relaciji Tibingen-Keln. Međugradski vozovi u Nemačkoj su većinom brzi i udobni. Međutim, izbegava da spava u vozu. Obično prespava kod momka, prijatelja ili rodbine. Ali, kako dodaje u svom blogu, planira i poneko noćenje u hotelu, putem couchsurfing-a ili Airbnb-a.“Voz joj uglavnom služi kao mesto za odmor, čitanje i spremanje ispita. Njena najvažnija kupovina ove godine bile su slušalice za zvučnu izolaciju, koje joj omogućavaju da radi u miru, rekla je za Spiegel Online.Ranac sa nešto odeće i toaletnim priborom uvek nosi sa sobom, kao i svoj Microsoft Surface tablet kompjuter i hrpu papira za fakultet. Ostatak njene odeće raspoređen je po stanovima ljudi kod kojih redovno odseda.

 

 


 
 

 

Eksperiment iz načina života
 
Müller u svom blogu dokumentuje svoje iskustvo modernog nomada. To će biti jedan deo njenog diplomskog rada. Ali sada, na letnjem raspustu, zauzeta je i sve većom pažnjom medija koju dobija. „Planirala sam da idem u nekoliko nemačkih gradova sledeće nedelje, ali pošto je interesovanje medija trenutno veliko, verovatno ću ostati u Kelnu i pokušati odgovoriti svima i sve organizovati“, rekla je Müller za DW putem Facebook Messenger-a.„Imaću nekoliko intervjua za radio i TV i držaću radionicu za školsku decu – ali to će biti moguće samo ako mi se glas vrati do tada, pošto se trenutno borim sa prehladom,“ dodala je.Kada završi sav posao, ponovo će uskočiti u voz. Pre početka sledećeg semestra u oktobru, može iskoristiti godišnju kartu da poseti mesta u koja inače ne ide.„Sledeći je verovatno Hamburg“, napisala je u poruci na Facebook-u. Ali pošto može da se vozi bilo kojim vozom, ima slobodu da se predomisli u svako doba.


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame