Dobar START za još bolji dan.

Mnogo puta su nas nasmejale: One su KRALJICE srpske komedije!

13. sep 2016.

 

Vesna Trivalić, Seka Sabljić i Ružica Sokić su tri glumice koje su nam mnogo puta izmamile osmeh na lice i...

Mnogo puta su nas nasmejale: One su KRALJICE srpske komedije!

 

Vesna Trivalić, Seka Sabljić i Ružica Sokić su tri glumice koje su nam mnogo puta izmamile osmeh na lice svojim ubedljivim ulogama, šarmantnošću i dobrom glumom. One su na našoj glumačkoj sceni ostavile neizbrisiv trag, svaka jedinstvena u svome stilu. Na žalost, Ružica Sokić je preminula 2013. godine, a Vesna Trivalić već dugo živi u Dubaiju, ali kako je najavljeno, uskoro će se ponovo pojaviti na malim ekranima na radost publike u novom filmskom ostvarenju. Seka, verovali ili ne ima 74 godine, ali je i dalje aktivna i glumi u novoj seriji "Nemoj da zvocaš" . Podsetimo se samo nekih od mnogobrojnih ostvarenja naših heroina:

 

Ružica Sokić

 

“Kad budem mrtav i beo”, “Bokseri idu u raj”, “Užička republika”, “Tesna koža”, “Zona Zamfirova”, “Žikina dinastija” su samo neke od uloga po kojima ćemo je pamtiti. Igrala je u Narodnom pozorištu, Pozorištu Slavija, Zvezdara teatru, Beogradskom dramskom pozorištu, Gardoš teatru, KULT teatru, kao i Otvorenom pozorištu studentski grad. Slavna glumica sahranjena je u Aleji velikana pored Slobodana Rakitića, pesnika i nekadašnjeg predsednika najveće opozicione poslaničke grupe u prvom višestranačkom sazivu Narodne skupštine Srbije 1991. godine.

 

 

 

Vesna Trivalić

 

Srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica je karijeru je započela 1986. godine, da bi se kasnije proslavila ulogom u TV–seriji Bolji život. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima Lajanje na zvezde, Rane i Život je čudo, zatim u drami Oktoberfest, za koji je nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli, kao i u TV–serijama Metla bez drške i Vratiće se rode. Ono što je zanimljivo, Vesna je studirala 19 godina, ali joj se to ne može zameriti jer je za to vreme vredno radila i ostvarila neke od najvećih uloga u životu.

 

 

 

Seka Sabljić

 

Jelisaveta Seka Sablić (Beograd, 13. jun 1942) je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica, koja slovi za najveću domaću komičarku[ili kraljicu komedije, kako je često nazivaju ali i za jednu od najplaćenijih srpskih glumica.

Karijeru je započela pre skoro pedeset godina da bi danas bila jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije. Seka je najpoznatija po ulogama u filmovima Burduš, Tesna koža 3, Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Sekula i njegove žene i Sekula se opet ženi. Izuzetne komičarske sposobnosti pokazala je kao drugarica Seka u TV–seriji Bolji život i kao sekretarica Marijana u Srećnim ljudima. Vrhunac popularnosti doživela je zahvaljujući sitkomu Ljubav, navika, panika. Godine 2008. svrstana je među najbolje srpske glumice svih vremena postavši laureat nagrade Nagrade Žanka Stokić, a nagrađena je i najprestižnijim Dobričinim prstenom za životno delo,kao i sa pet Zlatnih ćurana[3] na Danima komedije – sa četiri za najbolje glumačko ostvarenje, a jednim i za životno delo i izvanrednost njenog komičarskog izraza.

 

 

Autor: M.R./ START Srbija


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame