Dobar START za još bolji dan.

Vodič kroz svet pletenja

09. nov 2016.
Pletenje je ponovo u modi i zato smo u saradnji sa sajtom www.cloopko.com odlučili da vas iz nedelje u nedelju uvodimo u male tajne velikih majstora. Uživajte!
 
Vodič kroz svet pletenja
Izabrali ste model koji želite da ispletete, i sledeće pitanje je kako da odaberete vunicu ili konac za pletenje i koje igle će biti odgovarajuće da vaš model izgleda baš kako treba. Ukoliko koristite kompletna uputstva koja se mogu naći u štampanim ili online izdanjima, pratite ih što preciznije i uspeh će biti zagarantovan!
 
Ukoliko kao i ja volite da istražujete i isprobavate, ovde ne postoji univerzalan odgovor. Inspiraciju za nove modele dobijam na najrazličitijim mestima, kada vidim vunicu ili konac za pletenje u prodavnici, ili kada vidim neki od gotovih predmeta pa pomislim kako bih nešto drugačije uradila. Često mi se dopadne određeni prepletaj i onda nestrpljivo tražim vunicu za model koji sam projektovala u glavi… Kada malo bolje razmislim, lepota cele priče je i u neograničenom broju kombinacija koje nam omogućavaju da ispoljimo svoju kreativnost.
 
Postoji još jedna stvar koja je važna za izbor igala, a to je koliko zatežete konac prilikom pletenja. Najsigurnije je da to bude negde na sredini, ni previše opušteno ni previše zategnuto.
 
Bilo bi dobro da pre početka pletenja samog modela uradite uzorak koji je dovoljan da možete izmeriti broj petlji i redova u odnosu na desetak centimetara. Ja obično uradim oko 30 do 50 petlji i otprilike toliko redova i onda na osnovu toga odredim na koliko petlji je potrebno da započnem rad. Naravno, važno je da uzorak bude u odgovarajućem prepletaju.
Postaviću fotografije uzoraka koje sam radila kada sam isprobavala neke kombinacije igala i vunice.
 
Vunica Vučko, 50% vuna, 50% akril (prodavnice St. George) i igle br. 4
 
Vunica Mondial Zenzero, 50% vuna, 35% akril, 15% baby alpaka (prodavnica Liupka) i igle br. 6
 
Za naslovnu fotografiju korišćena je vunica Mondial Zenzero, 50% vuna, 35% akril, 15% baby alpaka (prodavnica Liupka) i igle br. 6.
 
Izvor: www.cloopko.com

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame