Dobar START za još bolji dan.

Napravite dekupaž podmetače za čaše u ovih par koraka!

27. jul 2016.

Savete za pravljenje ukrasnih podmetača za čaše, dobili smo od krativne dame Aleksandre. Aleksandra se bavi izradom unikatnog nakita i različitih ukrasa od polimerne gline, i sigurni smo da će vam se njena ideja dopasti!

Napravite dekupaž podmetače za čaše u ovih par koraka!

 

Savete za pravljenje ukrasnih podmetača za čaše, dobili smo od krativne dame Aleksandre. Aleksandra se bavi izradom unikatnog nakita i različitih ukrasa od polimerne gline. Pored toga, puna je ideja kako da reciklirate staro za novo i napravite ukrase za svoj dom. Proces pravljenja ovih podmetača je jednostavan. Sve što vam je potrebno je malo materijala, volje i kreativnosti.

 

Materijal:

- Kartonski podmetač za čaše ( može stari)

- Bela akrilna boja i četkica

- Salveta po želji

- Makazice i dekupaž lak

 

  


Napomena: Sav materijal možete nabaviti u bolje opremljenim knjižarama.


 

Proces izrade:

Stari podmetač premažite tankim slojem bele akrilne boje. Kada se osuši, premažite još jednom i neravnine možete utapkati sunđerom, kako bi podloga bila glatka. Izmerite i isecite deo salvete koji želite da zalepite na podmetač. Premažite podmetač dekupaž lakom, koji je u ovom slučaju ujedno i lepak. Zalepite salvetu i sačekajte par trenutaka da se osuši. Zatim isecite višak salvete, pa premažite još jednim slojem laka. Salvetu prvo spustite na središnji deo pa polako lepite ka ivicama. Tapkajte je četkicom ili sunđerom kako ne bi došlo do cepkanja. Kada se dobro osuši podmetač je spreman za upotrebu i ono što je bitno da znate da je i vodootporan.

 

 


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame