Dobar START za još bolji dan.

Novi spot Biljane Krstić za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“

09. nov 2016.

Bilja Krstić na svoj rođendan 9 novembra  publici poklanja novi spot za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“

Novi spot Biljane Krstić za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“
U godini dvostrukog jubileja i pred veliki beogradski koncert umetnica je odlučila da 9 novembra publici pokloni spot za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“  u kome se pored Bilje Krstić pojavljuju lica naših velikih ženskih glumačkih imena.
 
 
„Radujem se što baš na moj rođendan i otprilike dve nedelje pre koncerta publika ima priliku da vidi ono što smo snimili i čuje samo jednu od pesama koje će se naći na našem novom albumu Svod“, kaže umetnica i dodaje da sa nestrpljenjem očekuje veliki beogradski nastup.
 
Pod inspiracijom  istinite  priče,pesmu je 1919 godine  napisala, komponovala i nadahnuto otpevala vranjska pevačica Stana Avramović Karaminga. Sada pesma “Dimitrijo, sine Mitre”  u aranžmanu koji je napisao Miki Stanojević zvuči drugačije,  nosi posebnu energiju i emocije koje su pored Bilje Krstić u spotu dočarale glumice Gorica Popović, Anica Dobra, Jelica Sretenović, Sloboda i Dragana Mićalović, Katarina Gojković, Tamara Dragičević, Nina Janković, Vanja Milačić, Sofija Juričan, Iva Stefanović,Vaja Dujović i dr. Sve one su različitim ekspresijama lica na svoj način doživele i publici predstavile ovu snažnu pesmu.
Reditelj spota je Miloš Šarović a kadrovi su snimani na sceni pozorišta Atelje 212.
 
24 novembra publika će u Sava Centru čuti i druge pesme sa novog albuma Bilje Krstić i orkestra Bistrik koji slave 15 godina rada . Album će 17 januara 2017 godine objaviti engleska izdavačka kuća Arc Music iz Londona. Na koncert stižu dve posebne gošće iz inostranstva, Marta Sebestyen, dobitnica Grammy-ja za pesmu iz filma Engleski pacijent kao i Yanka Rupkina iz čuvenog Mistery of Bulgarian voices . Te večeri na koncertu sa Biljom Krstić se pevati i njeni drugari Bora Đorđević i Suncokreti a očekuju se i gosti iznenađenja.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame