Dobar START za još bolji dan.

Oslobodite se stresa: 10 načina da se izborite sa nervozom i uživate u trudnoći!

12. sep 2016.

 

Neki nivo nervoze jeste gotovo neizbežan, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako bi smanjili nivo stresa u trudnoći. Pred vama je 10 saveta koji vam mogu pomoći.

 

Oslobodite se stresa: 10 načina da se izborite sa nervozom i uživate u trudnoći!Trudne žene brinu oko puno stvari.

Vodite računa o načinu ishrane, višku kilograma i iščekivanju porođaja. Brinete o svom poslu koji treba da završite pre nego što odete na trudničko bolovanje. Razmišljate o zbližavanju sa bebom, dojenju, i o tome da li ćete uspeti da umirite bebin plač.

Normalno je da osećate napetost dok ste u drugom stanju, i neki nivo stresa je gotovo neizbežan. Brinete o svakom detalju koji se tiče prinove, a pritom se navikavate na umor, koji do sada niste osećali.


Da li stres u trudnoći ostavlja posledice po bebu ?

Kada ste pod stresom, onda brinete i o tome da li je ta napetost loša po vašu bebu. Kao da vam treba još razloga za brigu! Nažalost, eksperti kažu da stres u trudnoći može imati loš uticaj na bebu. Mala kilaža i prevremeni porođaj se dovode u vezu sa stresom koji je majka trpela u toku trudnoće. Neki nivo nervoze jeste gotovo neizbežan, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako bi smanjili nivo stresa u trudnoći. Pred vama je 10 saveta koji vam mogu pomoći.

 

 

 


Anti stres savet br.1 – dajte sebi pet minuta mira

Dok brinete i pripremate za sve ostale, lako je zaboraviti na sebe. U vama raste novi život, pa nađite vremena za sebe i opustite se. Na kraju dana, razbistrite misli u toploj kupci. Prijaće vam i kod bolova koje sigurno osećate. Dodajte u kupku neko esencijalno ulje, poput lavandinog, kako bi se dodatno opustili.


Anti stres savet br.2 – idite na masažu

Masažom se postižu dva efekta- rešavate se stresa i opuštate napete mišiće. Nakon masaže, osećaćete se opušteno i odmorno. U većini salona, u ponudi su trudničke masaže, koje su specijalno „krojene“ za buduće mame. Važno je da prilikom zakazivanja, naglasite da želite masažu za trudnice.

 

 

 

 


Anti stres savet br.3 – vežbajte, ali lagano

Malo vežbanja će vam pomoći da se osećate bolje. Prošetajte, plivajte, ili idite na jogu i opustite se posle naporne nedelje. Tehnike disanja koje učite na jogi, pomažu u svakodnevnim stresnim situacijama. Proverite da li u vašem kraju časova joge za trudnice.


Anti stres savet br.4 – akupunktura

Dokazano je da akupunktura smanjuje nivoe stresa. Kroz akupunkturu se otpušta endorfin, zbog kog se osećate opušteno, i poboljšava se cirkulacija. Ostale savete pročitajte ovde.

 

dijetaplus.com


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame