Dobar START za još bolji dan.

Trikovi profesionalne šminke - Aleksandra Pakić

26. jul 2016.

Aleksandra Pakić je jedna od najpoznatijih profesionalnih šminkera u Srbiji. Završila je kurs na eminentnoj Akademiji Šobota i za kratko vreme stekla veliki broj zadovoljnih klijenata. 

Trikovi profesionalne šminke - Aleksandra Pakić
Za naše dame, pitali smo Sandru koje nijanse senki i ruževa najbolje pristaju uz boju kose, gde najčešće grešimo u šminkanju ali i kako da naš ten postane svež i blistav. Sandra je sa nama podelila savete i trikove i nadamo se da će vam biti od pomoći pri izboru nijansi šminke i postizanju željenog efekta.
Aleksandra Pakić:
Saveti za plavuše: Ukoliko imate plavu kosu možete  koristiti meke, pastelne boje koje će da laskaju vašoj svetloj boji kose. Svetla boja kose sama po sebi licu daje mekoću i nežan izgled, pa karminom to i treba da naglasite. Birajte nežno roze i breskvaste boje. Ako imate preplanuo ten, odlučite se za nesto jače nijanse ovih boja kako bi ste izbegle "ispran" izgled.
 
 
Saveti za crnke i brinete: Za tamnu kosu, bi bilo najbolje da izbegavate pastelne boje i da nabacite malo tamnije boje na usne i na obraze kako ne biste izgledali "isprano". Ako ste crnka ili brineta možete da nosite širok spektar boja. Slobodno eksperimentišite dok ne pronađete boje koje će najviše odgovarati vašem tenu i kosi. Ako imate smeđu ili crnu boju kose, najbolji izbor kada su karimini u pitanju su ljubičaste i purpurne nijanse. Pored ovih dobro će vam pristajati i bordo karmini.
 
 
Greske pri šminkanju: Mnoge devojke greše pri iscrtavanju obrva i usana. Ono što je najbitnije kod iscrtavanja usana, pogotovo kada koristite crvene nijanse jeste simetrija. Počnite od uglova usana ka sredini i na taj način kontrolišite simetriju. Kod iscrtavanja obrva treba da koristite najmanje dve nijanse smeđe olovke za obrve koja mora biti suva i mat. Iscrtavanje obrva počinje u smeru rasta obrva. Neka luk obrve bude lagano podignut te ga tako probajte pratiti i popuniti. Zapamtite da dužina obrva ne sme biti duža od kraja vašega oka. Nakon što ste ih popunili pročešljajte ih četkicom za obrve.
 
Savet za blistav izgled: Da bi se postigao blistav i odmoran izgled, najvažnije je unositi dovoljno tečnosti u organizam. Uz to je važno negovati kožu i spolja, kremama koje sadrže vlagu i vezuju je. Jako je bitno konsultovati se sa dermatologom koje kreme najviše odgovaraju vašoj strukturi kože.
 
Na fotografiji Aleksandra Pakić
 
Aleksandrine radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici Aleksandra Pakić.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame