Dobar START za još bolji dan.

Tri koncerta za sećanje - Gibonni

18. nov 2016.

Džiboni (Gibonni) je niz od tri večeri u ispunjenom beogradskom Sava centru triumfalno završio u utorak još jednim skoro tročasovnim koncertom, na kome su mu gosti iznenađenja bili Momčilo Bajagić-Bajaga, glumac Srđan Žika Todorović i pijanista Matija Dedić.

Tri koncerta za sećanje - Gibonni
Nova prilika da publika vidi i čuje Zlatana Stipišića-Gibonnija biće već 22. decembra u Hali sportova u Subotici!
"Bili smo u Subotici prije šest godina i taj koncert je ostao bendu i meni u jednoj fantastičnoj uspomeni.  Stvarno je bio nešto posebno! Nadam se da ćemo to ponoviti i ako Bog da da budemo i malo bolji", kaže Džibo.
 
Kao i prethodne dve večeri u Sava centru, Džiboni je raspoloženo i sa savršenom lakoćom nizao hitove kao što su "Sreća", "Činim pravi stvar", "Cesarica", "U ljubav vjere nemam", "Mirakul"... uz povremenu pomoć vrsne britanske pevačice Stephanie Sounds i klape "Iskon".
Sa novog albuma "Familija", Džibo je odsvirao "Onako, od oka" i "Udicu", a cenjeni pijanista Matija Dedić dao je svoj doprinos izvedbama pesama "Nisi više moja bol", "Kad sam nasamo s njom",  "Tempera", "Libar"...
 
      
 
Nakon sjajnih gostovanja Zdravka Čolića, Ive Ikon, Damira Urbana i Vlatka Stefanovskog prethodnih večeri,  i treće, finalne gost je morao biti neko poseban i neočekivan.
 
"Juče sam bio sa prijateljem na ručku. Cijeli ručak sam ga probao nagovoriti da ga najavim kako ja hoću. Kaže: 'Nemoj molim te, samo reci ko sam i to je to'. Čovik koga jako, jako volim već 30 godina - Momčilo Bajagić", rekao je Džiboni.
 
Malo je reći da je Bajaga je pojavom na velikoj pozornici Sava centra iznenadio publiku. Pozdravljen ovacijama Bajaga je otpevao "Zažmuri", praćen glasovima DŽibonija i klape "Iskon", ali i čitave dvorane koja je zdušno pevala veličanstvenu baladu.
 
 
Gostovanje Bajage bilo je odličan uvod u završnicu trećeg koncerta, u veliko finale koje je pripalo "Posoljenom zraku", "Oprosti", "Vrime da se pomirim sa svitom"...
 
"Sa 17 godina toliko ti znači da ti neko pruži ruku i nešto lipo kaže. Imao sam ovdje dvojicu takvih kolega. Bajaga je doša u studio, dava savjete, želio nam sreću i zato mi je napravio veliku čast što je tu. Drugi je bio Milan Mladenović... sa toliko ljubavi...pristojan i pitom. Osjetio sam ovaj čovjek je poseban", ispričao je Džiboni.     
 
 
Konačno, za bubnjeve je seo i nekadašnji član Mladenovićeve Ekatarine Velike, Žika Todorović koji je sa Džibom, "Iskonom" i bendom izveo moćnu obradu starog hita "Zemlja".
 
"Meni je duša na mistu", reče u jednom trenutku Džibo sumirajući tri koncerta u Sava centru. Vidimo se u Subotici...
 
Foto: Teodora Ćirić
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame