Dobar START za još bolji dan.

Kvartet Habanera - dame koje plene svojim talentom

16. nov 2016.

"Najsavršenije sredstvo ljudskog izražavanja je  gudački kvartet." - Jeffrey Tate

Kvartet Habanera - dame koje plene svojim talentom
Članice kvarteta  Habanera - Milica Grujić, Nina Birač,Šerin Mansouri i Sanja Stojanović svoje različite ideje i temperamente spojile su u zajedničkoj misiji. U njihovom snu koji žive najvažnija je emocija koju doživljavaju muzicirajući zajedno i nesebično je prenoseći na ljude koji vole muziku . Note uz koje su odrastale prenele su  drugačije stvaralaštvo. Osnovale su  kvartet  Habanera i  danas sviraju najrazličitije muzičke žanrove u aranžmanima koji su delo naših poznatih i ostvarenih stvaralaca sa kojima sarađuju . Samo neka od imena sa kojima rade su Aleksandar Sedlar , Marko Marić, Ivan Knežević, Emir Memedovski
 
Članice kvarteta Habanera svirale su sa našom evrovizijskom pobednicom , Marijom Šerifović. Sarađivale su sa  Zlatkom Manojlovićem. Kao deo orkestra Zdravka Čolića iskusile su njegovu sjajnu energiju na bini, a u studiju su oživele zvuke za numere Ane Milenković, Bojana Marovića, Aleksandra Sedlara. Višemesečni ugovor na prekookeanskom brodu, na kom su svirale,  obogatio je njihov repertoar muzikom sa različitih strana sveta.
 
 
Kvartet Habanera i ove posvećene devojke prenele su Rock na žice finog melodijskog  instrumenta violine, u numere domaćeg etno folk-a protkale su   groove  violončela i tako bezvremenski pop hitovi dobijaju sasvim nov i drugačiji  oblik.
Posebno ističu i vole da sviraju mladencima, na venčanjima i često su izbor za njihov najvažniji dan u životu i prvi ples. Kompanije poput  Siemens, NIS, Ernst&Young i mnogih drugih su takođe muzički obogatile svoje događaje i proslave tonovima  kvarteta Habanera . 11 godina postojanja svedoči o njihovoj ljubavi prema muzici i interpretaciji ali i o njihovim zajedničkim idejama i istom pravcu i putu na kom su jedna drugoj velika podrška u ostvarenju misije koja se zove muzika. Nastavljaju i na dalje da stvaraju i pokreću nove ideje, ali i da se razvijaju i usavršavaju. I dalje sanjaju i veruju da su rođene za velike stvari i uspehe koje im muzika pruža. 
 
Veruju i u misao da "Dobar kvartet je kao inspirativan razgovor prijatelja čije su ideje u međusobnoj interakciji". - Stan Getz
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame