Dobar START za još bolji dan.

Ulica otvorenog srca - NA RADOST DECI

29. dec 2016.

Tradicionalno, kao i svake godine Beograđani će i ovog 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na „Ulici otvorenog srca“, u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ulica otvorenog srca - NA RADOST DECI
Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – našoj deci. 
Humanitarna akcija ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ posvećena je deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvatilište i prihvatna stanica, Beograd.
 
Osnovno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć. 
 
Svi koji budu nosili crvene nosiće podržaće decu iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvatilište i prihvatna stanica, Beograd. Na taj način simbolično ćemo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, naš naš zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno. 
 
Zato Vas pozivamo da 1. januara 2017. godne obučete svoju najcrveniju odeću, stavite crveni nos na radost našoj deci i da nam se pridružite na Ulici otvorenog srca!
 
„Ulica otvorenog srca“ nastala je pre više od 45 godina u „Srpskoj kafani“ kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. 
 
„Ulica otvorenog srca“, koja se tradicionalno svakog 1. januara održava u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, a od prošle godine i u Skadarliji.
 
 „Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca“, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.
 
Muzičko- zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji. Kao i na Savskoj promenadi i u mnogim beogradskim opštinama.
 
Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da se priključe humanitarnoj akciji i otpočnu 2017. godinu na najlepši način: pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – našoj deci.
 
Na taj način simbolično ćemo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, naš zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno. 
 
Kompanija IDEA je dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj ove manifestacije.
 
 
MESTO DEŠAVANjA: Svetogorska ulica, deo Makedonske ulice (od Takovske do zgrade Doma omladine) i Skadarlija
 
PUNKTOVI DEŠAVANjA: Pjaceta ispred Ateljea 212, "Srpska kafana", prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda, ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji...
 
 

PJACETA ATELjEA 212

 
12:00 Dečiji hor "Čarolija" (dve pesme)
 
12:05 Voditelj programa pozdravlja prisutne i najavljuje novogodišnju čestitku
 
12:05 Čestitka – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor TOB Miodrag Popović i ........... pozdravljaju građane i goste Beograda.
Mali vatromet simbolično označava početak „Ulice otvorenog srca“.
Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači Ulice Otvorenog srca, a gosti posle šetnje „Ulicom otvorenog srca" ulaze u Srpsku kafanu – na tradicionalni svečani ručak (početak oko 13.00) gde goste služe glumci Ateljea 212. 
 
 

GLAVNI PROGRAM

 
12:10 Dečiji hor "Čarolija" (dve pesme), Leontina, Minja Subota (muzički blok)
 
12:30 Lena Kovačević 
 
12:45 Đura i Mornari
 
13:00 Orkestar flauta
 
13:15 Ljuba Ninković
 
13:30 Beogradski duvački orkestar 
 
13:55 Vocal 5
 
14:15 Dečiji orkestar saksofona
 
14:30 Glumci/ pevači: Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Aleksandra Đoković, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković
 
14:55 Sestre Gobović
 
15:10 Grupa DOT
 
 

SCENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE STARI GRAD 

 
12:00  KUD Talija, folklor 
 
12:15 Zvončići – inkluzivni hor 
 
12:20 Hor PAHULjICE
 
12:45 Novogodišnja predstava „Aladinove čarobne avanture“
 
13:15 Dimitrije mađioničar
 
13:30 Duvački orkestar
 
14:00  Teatar MIMART 
 
15:00 Mihajlo mađioničar
 
 

SKADARLIJA

 
Scena Kuća Đure Jakšića
12:00 Dečiji hor DKC Beograd
 
12:10 Đura i mornari 
 
12:30 Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar (starogradske pesme i kodeks o ponašanju u Skadarliji)
 
12:45  KUD Talija, folklor
 
13:00 Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar (starogradske pesme i kodeks o ponašanju u Skadarliji)
 
13:15 Glumci pevači: Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Aleksandra Đoković, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković
 
13:45 Dečiji orkestar flauta
 
14:00 Ljuba Ninković
 
14:15 Vokal 5
 
14:30 Dečiji orkestar saksofona
 
14:45 Duvački orkestar
 
15:00 Sestre Gobović
 
15:10 Ispred scene simultano sa muzičkim smenjuju se mađioničari i teatar MIMART
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame