Dobar START za još bolji dan.

U susret 50. jubilarnom BITEF-u

20. sep 2016.

U susret 50. jubilarnom BITEF-u, 16. septembra je organizovan jednodnevni izlet za novinare kroz Opštinu Pećinci pod nazivom „U potrazi za pomahnitalim bikom”.

U susret 50. jubilarnom BITEF-u
U susret 50. jubilarnom BITEF-u, 16. septembra je organizovan jednodnevni izlet za novinare kroz Opštinu Pećinci pod nazivom „U potrazi za pomahnitalim bikom”. Turistički Info-centar Opštine Pećinci je predstavnike Bitefa i brojne medije upoznao sa delom kulturnih i prirodnih lepota i znamenitosti ovog dela Srema, magičnim predelom gde “priroda grli istoriju”.
 
U Etno parku u Kupinovu, novinare i Bitef tim je dočekao zamenik predsednice Opštine Zoran Vojkić, koji je i jedan od inicijatora posete, budući da je ideja o ovom izletu nastala kao rezultat ranije saradnje predstavnika Opštine i BITEF-a na ovogodišnjoj Regati Majke Angeline u Kupinovu.
 
Pored posete Etno kući u Kupinovu , novinari su imali priliku da obiđu ostatke srednjovekovnog utvrđenja Kupinik, poslednje prestonice srpske despotovine, kao i najstariju pravoslavnu crkvu u Vojvodini – Crkvu Svetog Luke u Kupinovu. Ovom prilikom, na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, na slici svetog Luke, inače zaštitnika umetnika, pisara,slikara i lekara, naslikan je bik, kao njegov symbol!
 
Nakon lokaliteta u Kupinovu, upoznali smo se sa lepotama i tajnama Obedske bare, specijalnog rezervata prirode kroz uzbudljivu vožnju čamcima i priču barskih rendžera. Zatim smo posetili najstariju očuvanu kuću u Sremu – Aksentijev kućerak u Ogaru, da bismo druženje završili obilaskom replike tradicionalne “svinjarske kolebe” i ručkom u Lovačkom domu u Donjem Tovarniku, gde je upriličen lovački ručak i druženje. 
 
Prema rečima Slavice Hinić, zadužene za odnose s javnošću BITEF-a i direktorke Umetničkog pres karavana, utisci su veoma pozitivni i gosti su oduševljeni lepotom i raskoši prirodnih i kulturno-istorijskih znamenitosti pećinačke opštine: “U skladu sa sloganom 50. jubilarnog Bitefa, “na leđima mahnitog bika”, odlučili smo da ovog puta, u saradnji sa Turističkim info-centrom Opštine Pećinci, organizujemo već tradicionalni izlet za novinare, i da pokušamo da pronađemo tog našeg “pomahnitalog bika”. Tražili smo ga u Kupinovu, na Obedskoj bari, u Ogaru, i u Donjem Tovarniku gde smo zaokružili izlet. Ono što smo pronašli umesto pohmanitalog bika je, u stvari, jedan mir i jedno unutrašnje zadovoljstvo, u zagrljaju reke Save i istorije..”

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame