Dobar START za još bolji dan.

U potrazi za suštinom života - Naš poznati roker će se uskoro zamonašiti

09. sep 2016.

 

"Ja sam se uvek pitao koje je objašnjenje ove egzistencije, šta se ovde zapravo dešava na praktičnofilozofskom nivou. I kada sam pročitao prvu knjigu o budizmu, to mi se učinilo kao prvi logičan odgovor koji razumem. "

U potrazi za suštinom života - Naš poznati roker će se uskoro zamonašiti

 

Srđan Gojković Gile, frontmen grupe "Električni orgazam" uskoro će se zamonašiti u budističkom hramu u Mjanmaru. On je ujedno i potpredsednik našeg budističkog društva "Srednji put".

Društvo koje u Beogradu postoji već pet godina planira da osnuje i budistički hram u blizini Beograda.

"Mi smo budističko društvo “Srednji put”, ali postojimo kao udruženje građana. Ja sam predsednik, Gile je potpredsednik. Mnogo ljudi u Srbiji je zainteresovano za budizam, koji je više psihologija i filozofija nego religija. Nadam se da ćemo uskoro moći da osnujemo i hram u Srbiji i da dovedemo monahe", rekao je Branko Kovačević.

 

 T

 

okom muzičke karijere više puta je izjavljivao da je probao sve što način rokenrol života nosi sa sobom, drogu, alkohol i seks i da se pita u čemu je suština svega.

Gile trenutno pakuje za svoje putovanje života.

"Ja sam se uvek pitao koje je objašnjenje ove egzistencije, šta se ovde zapravo dešava na praktičnofilozofskom nivou. I kada sam pročitao prvu knjigu o budizmu, to mi se učinilo kao prvi logičan odgovor koji razumem. Savršeno razuman, bez ikakvog misticizma, magičnih sila, sve si nekako mogao na osnovu svog života i iskustva da proveriš lično. Tako je sve krenulo. Budizam je psihologija. Buda je čovek čiji bi najbliži opis bio - doktor. On je uspeo da spozna koji je najveći problem ljudske egzistencije, a to je ta večita nezadovoljenost i patnja. Budizam ti daje dijagnozu, kaže kako je bolest nastala u umu i na kraju daje put kako da se izlečiš", ispričao je Gile u jednom od intervjua za "Puls".

 

(Izvor: B92.net)


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame