Dobar START za još bolji dan.

Radionica KAPUERE u prirodi

13. sep 2017.

Radionice se organizuju svake subote u septembru: 16, 23. i 30. septembar 2017, od 11 do 14 sati u bašti Muzeja Afričikih Umetnosti, Andre Nikolića 14, Beograd. 

Radionica KAPUERE u prirodi
O kapueri - afro-brazilskoj borilačkoj veštini
 
Kapuera – kao tehnika, ples, performans, borilačka veština – nastala je među afričkim robovima u Brazilu predstavljajući vid razonode, ali i mogućnost da se prikriveno, kroz muziku, pesmu i pokret prenesu elementi kulturno-istorijskog nasleđa, predanja ili određene poruke. Tridesetih godina 20. veka postaje priznata kao sport i otvara se prema svim slojevima društva.
 
Kapuera je danas globalni fenomen, a od 2014. godine UNESKO je ovu veštinu uvrstio na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Brazila. 
 
U okviru radionica na otvorenom, u bašti MAU, imaćete priliku da se upoznate sa osnovnim kapuera pokretima i igrom, kao i ritualom vezanim za izvođenje kruga (port. roda). U krugu dolazi do interakcije između muzičkih instrumenata, pesme i, pre svega, igrača, koji svojim telima uspostavljaju neverbalnu komunikaciju.
 
U muzičkom delu radionica možete da naučite da svirate instrumente na kojima se izvodi muzika za kapueru i druge afro-brazilske plesove (birimbau – muzički luk, pandeiro – daire sa kožom, agogo – zvonca, heko-heko – izrezbareni bambus i atabaki – bubanj). Pored toga, imaćete prilike da naučite i neke od kapuera pesama koje se pevaju na portugalskom jeziku.
 
Radionice su organizovane prema uzrastu, a vode ih treneri iz kluba Capoeira Angola Belgrado:
 
11:00 – Radionica kapuere za decu do 6 godina;
12:00 – Radionica kapuere za decu od 7 do 12 godina;
13:00 – Radionica kapuere za decu stariju od 12 godina i odrasle.
 
Za sve informacije o kapueri i uslovima učešća u radionicama možete pozvati: Aleksandru Minić (064/1232674) ili pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
 
 
(Napomena: u slučaju kiše program se otkazuje.)

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame