Dobar START za još bolji dan.

Premijera filma „IGLA ISPOD PRAGA“ u Sava Centru

03. nov 2016.

Debitantski film Ivana Marinovića, komedija u kojoj igraju najpoznatija glumačka imena iz regiona, u decembru stiže u domaće bioskope!

Premijera filma „IGLA ISPOD PRAGA“ u Sava Centru
Crnogorsko-srpska koprodukcija "IGLA ISPOD PRAGA", rediteljski prvenac Ivana Marinovića, nakon svetske premijere u Sarajevu i turneje po različitim kontinentima (USA, Australija), imaće beogradsku premijeru 12. decembra u Sava centru, nakon čega će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
 
Trejler
 
 
„IGLA ISPOD PRAGA“  za koju je Ivan Marinović  pisao i scenario je priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar (Nikola Ristanovski) koji odbija da proda svoj deo. Pored lukavih seljana koji mu svakodnevno zagorčavaju život, Petar mora da se suoči i sa demencijom svoje majke (Jelisaveta Seka Sablić), zaljubljenošću opsednute Mare (Dragana Dabović), buntovništvom sina tinejdžera i konstantnim preispitivanjem sopstvene vere. Nakon što se Petru konačno smuči da i dalje "okreće drugi obraz" nastaje nadrealni haos posle kojeg niko u selu neće ostati isti.
 
 
Ovo je priča o mentalitetu, o borbi između tradicionalnog i modernog, o ljudskosti s jedne i bahatosti sa druge strane. Kritika je do sada bila jednoglasna u stavu da je Marinović je ispričao priču o malom čoveku sa velikim problemima i to tako da je ovaj film u mogućnosti i da vas nasmeje i da vas rastuži. Drugim rečima “Igla ispod praga” je “pametna komedija”.
 
 
Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev, i mnogi drugi, a fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić. Svi oni dopineli su da estetika Marinovićevog filma podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića.
 
 
“Igla ispod praga” je i crnogorski kandidat za nagradu Oskar u 2016. godini, te je Marinović trenutno u Los Anđelesu gde će film biti prikazan u sklopu Wilshire Screening Room-a.
 
Film je sniman u veličanstvenom ambijentu Luštice i Boke Kotorske uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Filmskog Centra Srbije. Snimanje filma pomogli su i Lustica Bay i Turistička organizacija Herceg Novog.
Scenario je osvojio nagrade na Jerusalem Film Lab radionici 2014. godine, kao i na Cinelink programu Sarajevo Film Festivala iste godine.
 
Rođen 1984. u Kotoru, Ivan Marinović,  magistrirao je režiju 2011. na čuvenoj praškoj filmskoj akademiji - FAMU. „IGLA ISPOD PRAGA“ je njegov debitantski dugometražni igrani film.
 
Ulaznice za beogradsku premijeru su u prodaji, a 12. decembra će se publici u Sava centru pokloniti kompletna filmska ekipa.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame