Dobar START za još bolji dan.

Počinje nova sezona emisije "Iskreno sa Aleksandrom Simić"

08. sep 2016.

Janoš Mesaroš u emisiji "Iskreno sa Aleksandrom Simić" na početku nove sezone.

Počinje nova sezona emisije "Iskreno sa Aleksandrom Simić"
"Što volim što nista ne moram" - iskren je Janoš Mesaroš.
 
U teškim trenucima sebi kaže- I to će proći. Iako nemirnog duha , ovaj slikar smatra da ima sreće u životu. Kako je i zašto bez straha otvarao sva vrata, kako je tokom samo jedne noći odrastao i koliko su važni strpljenje i optimizam Mesaroš iskreno otkriva Aleksandri Simić.
 
Jedna od ključnih rečenica ove emisije glasi – I padanje je let.
 
„Hrabrost je važna i nije strašno pogrešiti. Strašno je ostati u grešci. Teoriju uspeha imaju samo oni ljudi koji nisu uspeli. Uspešan čovek ne sme da zna da je uspeo. On mora da vidi novi cilj i izazov ispred sebe. Uspeh ne trpi nerad, lenjost i nezainteresovanost“, otvoreno govori Janoš Mesaroš .
 
Kada neko ne voli ili kritikuje njegove slike, kaže, to ga raduje jer znači da su ih  pogledali. Preterane hvale i komplimente ne voli jer su pomalo neprirodni. Mesaroš ne pristaje na ogovaranja i voli ljude da uveseljava ,a od kada je u svom životu počeo da prati filozofiju koja glasi : Što volim što ništa ne moram, njegovi dani su lepši, lakši, nasmejaniji a život lagodniji.
U emisiji se priseća najznačajnijih lekcija kojima su ga otac i majka naučili .Otac  mu je još kao dečaku pokazao kako se novac mora zaraditi, a majka, koja ih je rano napustila, stigla je da mu prenese toplinu i nauči ga vrednosti porodice. 
Danas, Janoš, pronalazi mir u svom ateljeu a umetnost smatra i nekom vrstom terapije. Slobodan se, kaže, ne može biti delimično. Ili jeste ili niste slobodni.
„Verujem da ljubav uvek pobeđuje i da ona postoji onda kada oprostiš nešto što bi trebalo da ti smeta. Kada to prekoračiš! Mislim da i danas žene ne poznajem dovoljno i da je patnja vrhunac ljubavi. Ona se mora negovati  i ne zna za godine ali bez strpljenja ljubav je nemoguća“, zaključuje slikar
 
Nakon  infarkta  smatra da je taj krah bio njegova nagrada i zato se danas trudi da bude smireniji i staloženiji. Ljude se trudi da ne menja  ali zato im pomaže na različite načine što ga čini ispunjenim i radosnim.
Čitavog  života zaljubljen je u slikarstvo i muziku, a sa godinama sve više i u  fotoaparat.
 
Greške smatra neminovnim ukoliko čovek radi .
 
„Voleo bih da se ponovo rodim i preživim sve kroz šta sam prošao. Nijedan delić tog svog života ne bih promenio. I tužni i teški trenuci su ozbiljan temelj za moj današnji život“, završava Janoš Mesaroš 
 
Emisija se premijerno emituje u petak 9 septembra u 23h na TV Naša, i u repriznim terminima u nedelju 11 septembra od 17h i u sredu 14 septembra od 22h.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame