Dobar START za još bolji dan.

Novi način borbe protiv "švercera" u gradskom prevozu

08. sep 2016.

Goruća tema u Beogradu će uskoro dobiti nov obrt.

Novi način borbe protiv "švercera" u gradskom prevozu
Kontrolori Busplusa ubuduće će moći sami da štampaju prekršajne naloge i na licu mesta kažnjavaju putnike bez prisustva komunalnih policajaca!
 
Ta novina predviđena je izmenom Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koji će se danas naći na dnevnom redu Skupštine grada.
 
Do sada kontrolor je šverceru mogao samo da proda takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili da uzme podatke o putniku i prosledi ih Komunalnoj policiji. Ubuduće će njihovi aparati odmah štampati prekršajne naloge. Sve je osmišljeno tako da su kontrolori samo posrednici tog procesa, odnosno kuriri koji ekspresno komunalnom policajcu šalju vaše podatke putem aparata, a onda komunalci iz fotelje u svojim kancelarijama pišu kaznu, koja se vraća kontroloru i štampa na licu mesta.
 
Mogu da traže kartu i na stanici:
Predviđenom promenom uvodi se mogućnost da kontrolor zatraži kartu putniku i na stanicama! Međutim, to se odnosi samo na perone gradske železnice BG voza, a postavljanje rampi na stanicama Vukov spomenik, Karađorđev park i Pančevački most odavno je najavljeno. Do perona će moći da dođu samo oni koji validiraju karte
KAKO SE KAMUFLIRAJU KONTROLORI BUSPLUSA? Aparate nose u torbicama, torbama ili ih skrivaju u jaknama
KONKURS ZA NOVE "BUSPLUS" KONTROLORE Potrebna srednja škola i znanje engleskog
U obrazloženju te izmene navodi se da će time biti smanjeni troškovi izdavanja prekršajnih naloga, kojih na mesečnom nivou ima između 12.000 i 15.000.
 
- Izmenom se omogućava da licu u vozilu bude uručen prekršajni nalog koji izdaje Komunalna policija tako što se podaci elektronski šalju u bazu Komunalne policije i odmah nakon toga kontrolor na kontrolorskom uređaju štampa prekršajni nalog i uručuje ga licu. Od takvog uručenja očekuje se povećanje prihoda budžeta grada Beograda pošto će svakom putniku koji je u vozilu zatečen bez karte biti uručen prekršajni nalog - navodi se u obrazloženju.
 
Svi će morati da se otkucaju:
Staro pravilo da morate da očitate svoju kartu iako ste uredno platili mesečnu dopunu i dalje važi, bar na papiru.
 
- Ako se u postupku provere utvrdi da nije izvršena validacija personalizovane kartice, a na kojoj je upisana dopuna za tekući mesec, kontrolor će karticu blokirati i dati putniku uputstva u pogledu načina deblokade, nakon čega putnik može da završi započetu vožnju - stoji u predlogu.
 
( Izvor: blic.rs )

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame