Dobar START za još bolji dan.

Nakon nastupa u Evropi i Americi, koncert Lene Kovačević u Beogradu!

07. jul 2018.

Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma i najnovijih singlova koji beleže veliki broj pregleda i emitovanja i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević i njeni muzičari održaće koncert u Beogradu, u petak 13. jula u bašti SKC-a u okviru festivala BELEF.  Ulaznice za ovaj jedinstven koncert dostupne su u Turističkom informativnom centru (Knez Mihailova 56) i na blagajni SKC-a po ceni od 1000 dinara.

Nakon nastupa u Evropi i Americi, koncert Lene Kovačević u Beogradu!

Publiku očekuje pravi letnji muzički događaj u ambijentu koji savršeno odgovara ovom senzibilitetu. Lenin poslednji singl “Café” (Magic Records) je spoj nekoliko stilova i naišao je na sjajan odziv publike. Repertoar ovog koncerta se sastoji od „žanrovski'' sasvim različite muzike, ali jedno je zajedničko – posebno aranžiran, jedinstven zvuk uz putovanje kroz Lenine albume, ali i muzička iznenađenja, tradicionalne pesme poput pesama sa Kosova i Metohije.

Zahvaljujući ovom muzičkom spoju, nedavno su Lena i njen bend  nastupali u Beču u Albertini, a zatim u Čikagu i Njujorku tokom Nedelje kulture. 

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album „Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) objavljen je 2009. godine. Zahvaljujući njemu našla se u ulozi žirija u jednoj od najpopularnijih emisija - Prvi glas Srbije. Album „San" iz 2013. proglašen je za najbolje prodavan album čitavog regiona.  Album "Džezeri", rađen u Njujorku i Beogradu, objavljen je krajem 2015. godine kao Lenin album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama. Prvi tiraž ovog albuma rasprodat je za nepunih mesec i po dana. 

Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Nastupala je na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su: Di Di Bridžvoter, Najdžel Kenedi, Kendi Dalfer, Rendi Kroford. Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Busemijem (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim basistom i umetnikom Džonom Klejtonom. 

Lena Kovačević se 2016. godine predstaila kao kantautor i kompozitor pesme Pick Up i prvi put objavila singl na engleskom jeziku, uz podršku izdavačke kuće MENART, Sony Music licence. Producent singla „Pick Up“ je zvezda među američkim producentima Godfri Dajmond. Ovaj singl je premijerno emitovan na poznatom američkom radiju Sirius XM u Njujorku. Prvi put se pesma jednog izvođača iz Srbije našla na plej listama u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

Posebno se raduju koncertu u Beogradu, na festivalu BELEF. Očekuje nas jedan pravi letnji koncert u ambijentu koji savršeno odgovara Leninom sastavu i muzici koju ona neguje.

 

Zvanični web sajt i društvene mreže:

http://www.lenakovacevic.com/               

https://www.facebook.com/LenaKovacevicOfficial 

https://www.instagram.com/lenakovacevic_official/  

Naslovna fotografija: Andrea Damnjanović


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame