Dobar START za još bolji dan.

Maja Volk u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić

23. okt 2016.

"Najteže mi je bilo da zavolim svoju samoću" - iskrena je Maja Volk.

Maja Volk u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić

Ko se može nazvati pravim prijateljem, da li neki ljudi lepo i lako umeju da lažu, kako je uspela sebi da oprosti i tada ozdravila Maja Volk otkriva sada kada zna neke životne mudrosti i zakonitosti.

„Danas sam zaista uvek dobro i to zavisi od nas, ne od spoljnih okolnosti. Trebalo mi je preko 50 godina da se naviknem da budem dobro u svojoj koži , da mi bude prijatno i da budem JA“, svoju životnu priču ovim rečima započinje Maja Volk.

Kaže da njenim roditeljima nije bilo lako imati talentovano, zahtevno, drugačije dete. Oduvek se razlikovala i imala pregršt talenata ali se ipak trudila  da se dopadne ljudima. Nije razumela zašto je neke ljubavi nisu htele i razumele baš takvu kakva je. A zapravo mnogima nije bilo lako da stoje i koračaju kraj svih njenih sposobnosti. Iskrena je kada kaže da je patila, pitala se, lutala, verovala ali danas je srećna i stabilna.

„Nikada se ne bih vratila u mladost. Oduvek sam mislila da sam se rodila na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme, da me ne razumeju.Od nesigurnosti do ambicija, bolelo je ali danas imam trajan mir i malo stvari me može pomeriti. I kada se desi, brzo sebi objasnim i razumem. Kada nastupi razumevanje nestaje ljutnja. Kada razumete postupke drugih i zašto čine određene stvari onda se više ne sekirate i ne mučite sebe“, nastavlja Maja

Kaže i da je najteži zadatak bio oprostiti sebi kada se razbolela. Shvatila je  šta je sebi do tada činila, gde su bile greške. Sve je iz korena promenila i tada je bolest pobegla jer više nije imala svoju funkciju. Danas je Maja Volk srećna i zdrava žena.

„Najteže mi je bilo da prihvatim samoću, da je prigrlim i budem dobro. Čitav život sam težila ka tome da budem uz nekog, samo da ne ostanem sama. Danas je to potpuno drugačije a i dalje verujem da pravi čovek i ljubav postoje. Potrebno je kraj sebe imati nekoga ko će zajedno koračati vašim putem ukoliko može ili pak da ste paralelno na svojim putevima ali da vam to odgovara i da se razumete i dopunjujete“, vrlo iskreno Aleksandri Simić  Maja  poverava svoje najveće strahove i pobede.

Kao profesor i osoba koja brine o novim generacijama , mladim ljudima koji tek kreću svoj put, ona ističe da je najvažnije pitanje koje im često postavlja pitanje "Ko si ti?". Tada bude i suza , i teških odgovora ali je važno da studenti spoznaju sebe.

Maja Volk sebi čestita na dva uspeha- što je pobedila bolest i smogla snage da  sebi kaže da njen život pre toga u mnogo segmenata nije valjao, i što je odgajila pre svega srećnu decu koja su dobri ljudi.

Danas zasigurno zna da će realizovati sve svoje ciljeve koje je zamislila. Ponavlja da je najteže oprostiti sebi a biti dobro znači činiti sebi dobro. Danas joj ne fali ljubavi prema sebi a volela bi da u Knez Mihajlovoj ulici otvori kiosk za zagrljaje kakvi postoje  u svetu. „Tada bi nam svima bar malo bilo bolje“, zaključuje Maja Volk.

Emisiju možete pogledati na TV Naša u nedelju 23 oktobra od 17h i u sredu 26 oktobra od 22h .

Ukoliko ste propustili neku od emisija Iskreno sa Aleksandrom Simić možete ih pogledati ponedeljkom od 12.10 na TV BN
 


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame