Dobar START za još bolji dan.

Izložba "Pozorište tajni" Violete Đurđević i Leonide Marije Lesan u Guarneriusu

20. sep 2016.

 

Izložbu će otvoriti slikarka Ljiljana Nikolić, dok će o radovima umetnica različitih, ali ne i suprotstavljenih, stilova, tehnika i senzibiliteta, govoriti književnica Marija Radojičić, slikarka Marija Kljajić i Karlo Astrahan.

Izložba "Pozorište tajni" Violete Đurđević i Leonide Marije Lesan u Guarneriusu

 

U petak, 23. septembra 2016. godine u Centru lepih umetnosti Gvarnerius biće otvorena izložba “Pozorište tajni” autorki Violete Đurđević i Leonide Marije Lesan. Izložbu će otvoriti slikarka Ljiljana Nikolić, dok će o radovima umetnica različitih, ali ne i suprotstavljenih, stilova, tehnika i senzibiliteta, govoriti književnica Marija Radojičić, slikarka Marija Kljajić i Karlo Astrahan.

 
Violeta Đurđević je rođena 1970. godine u Obrenovcu. Izgradila je sopstveni umetnički izraz, u čijoj osnovi je kombinovana tehnika. Izlagala je na mnogim sajmovima.

 

 


 

 

Leonida Marija Lesan (1988) slikarka i književnica iz Beograda. Tehnikom ulje na platnu na suptilan način gradi svoj identitet, vođena idejom da je umetnost suprotna prirodi ali bliska „idealnom ja“, odnosno nalaženju svog alter ega u drugome.

Izložbu će pratiti performans “Kofer snova”, mladog glumca Vladana Čalije, dok će poeziju na temu umetnosti i slikarstva govoriti članovi književnog kluba “Sirin”, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju i prof. dr Nedžad Ibrahimović, književnik, književni i filmski kritičar, predsednik P.E.N. centra Bosne i Hercegovine.

 

Posetite izložbu i sigurni smo da ćete uživati u unikatnim delima dve sjajne umetnice, ulaz je slobodan!

 

  


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame