Dobar START za još bolji dan.

Iskreno sa Draganom Galetom Jovićem

27. sep 2016.

"Svaki poraz deo je sutrašnje pobede" priča Dragan Gale Jović 

Iskreno sa Draganom Galetom Jovićem
Dragan Gale Jović, trener zlatnih devojaka Milice Mandić i Tijane Bogdanović u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
 
"Svaki poraz deo je sutrašnje pobede"
 
Sličnosti  pravila sporta i života, šta je važno da bi se došlo do ostvarenja svojih ciljeva, da li je najbitniji zadatak da pobedimo sebe, postoji li uopšte poraz i u kojoj meri je ljubav nophodna u svim segmentima života, trener naših olimpijki otkriva Aleksandri Simić
 
 
 
Slatka obaveza i velika odgovornost za njega je svakako bilo učešće na Olimpijskim igrama i tako je od početka bavljenja trenerskim poslom. Trener je neko blizak, drug, sapatik, treći roditelj i u kriznim situacijama sportistima njegovo pitanje- kako si, itekako znači. Ipak  ukoliko vidi da ima nekih problema, a važan je momenat za rezultat , to pitanje će preskočiti.
Dragan Jović istiće da talenat uvek pronađe svoj put i da je ljubav prema sportu najbitnija pa tek onda iz takvog odnosa i velikog rada mogu se postići i veliki rezultati.
„Profesionalni sportisti žive za uspeh, za pobedu. Kao i u životu, vrhunski i najbolji ustanu i posle poraza nauče i krenu dalje. Sportista treba da je svakoga dana bolji nego što je bio na predhodnom treningu. Tako i svi mi u životu treba da se trudimo da živimo“, ističe trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović.
Iskreno kaže da sportistu nikada nećemo čuti da javno kuka. Reči u izjavama su uvek optimistične . Skromno će reći idemo dalje ali plakaće u sebi i kad su van kamera. A onda je, kaže , važno reći kao i pri životnim izazovima – Idemo dalje, ne vraćamo se, ne patimo, i bolji su gubili, sutra je novi dan. Sportisti su takvom stavu i takvoj filozofiji naučeni .
Sličnosti sa životom imaju i stihovi himne naše dve uspešne sportistkinje a oni glase –„Od hiljadu ljudi ti onaj jedan budi što granice briše i ide sve više i više“. I ove reči se mogu preneti na svakodnevne korake , a Gale ih je isticao u trenucima pobede na društvenim mrežama.
 
 „Svaki poraz je deo sutrašnje pobede. Nepobedivih nema, i najbolji gube ali ako iz poraza ne vidimo gde smo pogrešili i ne promenimo nešto , gubićemo svaki naredni  put, a onda samopoudanje pada i teško se kasnije vraća“, jasno govori  Dragan Jović na osnovu svog velikog iskustva
 
Često govori sportistima -„ Ako jednom odustaneš to postaje navika. Nikad ne odustaj i izoštri fokus. Idemo dalje.Bitan je fokus, pikirati cilj, naći motiv kako doći do cilja. Posvećenost, istajnost, podizanje posle poraza, nema prepreka,i nema odustajanja.
 
Kaže da vrhunski sporstisti nikada ne zavide jer znaju koliko je teško napraviti rezultat i poštuju takođe i tuđ trud. Podizanje samopouzdanja je proces, i strpljenje je uopšte vrlo važna stavka, i sporta i života.
Kaže i da sportisti imaju različite strahove ,kao i svi ljudi, ali su naučeni kako da se nose sa njima od strane stručnjaka i trenera.
 
Dragan Jović otac je troje dece, i to trojki. Sara, Teodora  i Novak danas su tinejdžeri koji odrastaju zajedno sa decom i mladima iz tekwondo kluba Galeb. Dragan kaže da je sport  njegovo ispunjenje i da bi voleo da u Tokiju osvoje dve zlatne medalje.  U sportu ga najviše raduju uspesi ali i sportisti koji pobeđuju svoje lične i sportske rezultate. Za sebe kao trenera kaže da je uporan, precizan i dosledan, Voleo bi da promeni svoju brzopletost. Trenerski i roditeljski posao ,kaže, da su slični jer oba podrazumevaju vaspitanje a njegovi snovi su da svi širimo ljubav.
 
Emisiju možete pogledati u nedelju 25 septembra u 17h, i u sredu 28 septembra u 22h na tv Naša
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame