Dobar START za još bolji dan.

Filmski festival na Čukarici

03. nov 2016.

Festival će biti održan u periodu od 7-10. novembra 2016.god. u Kulturnom centru „Čukarica“, i on ima takmičarski karakter. 

Filmski festival na Čukarici
„RESTL FEST“ je 1.Festival filma i video radova na Čukarici koji se bavi temom reciklaže u umetnosti.
 
Poznato je da prilikom stvaranja filmskog dela ili video rada, bez obzira na žanr, pristup i autorski okvir, dosta materijala ostaje neiskorišćeno u finalizaciji. Imajući to u vidu, KC „Čukarica“ je odlučio da organizuje festival koji će da promoviše ideju reciklaže postojećeg i neiskorišćenog  filmskog materijala i stvaranje nekog novog autorskog dela - igranog, dokumentarnog ili animiranog filma, i tako podrži ekološki aspekt u kulturi i umetnosti.
Festival će biti održan u periodu od 7-10. novembra 2016.god. u Kulturnom centru „Čukarica“, i on ima takmičarski karakter. 
 
Glavna nagrada, grand pri „Restl festa“  dodeljuje se  najboljem filmu festivala, nagrade „Belo vrelo“ dodeliće se najboljem srpskom dokumentarnom i igranom filmu, a Povelje „Banova školjka“ dodeljuje se za: režiju, autorsku muziku, kameru, montažu i animaciju.
 
Selektor festivala je producent Predrag Milojević, a članovi žirija su: filmski i televizijski reditelj Petar Stanojlović, direktor fotografije Đorđe Nikolić i producent Zoran Janković.
 
Festival organizuje Kulturni centar „Čukarica“ u saradnji sa „Tangram“ centrom , a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.
 
U okviru revijalnog dela programa biće prikazani igrani filmovi koji su nastali iz popularnih TV serija. Prvi dan biće prikazan film „Braća po babine linije“ , scenario i režija Radoš Bajić.
 
Cena ulaznice za celovečernji program je simbolična i iznosi 100,00 dinara.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame