Dobar START za još bolji dan.

CINEMAFEST 2016 počinje 28.novembra

27. okt 2016.

U periodu od 29.oktobra do 2.novembra održaće se CINEMAFEST 2016 u Save Centru.

CINEMAFEST 2016 počinje 28.novembra
U okviru nove filmske revije, čiji je selektor Ivan Karl, biće prikazana najnovija ostvarenja svetske produkcije. Publika će moći da pogleda najnovije filmove Vudija Alena, Pedra Almodovara, Fatiha Akina, kao i da vidi u novom svetlu Nikol Kidmen, Kevina Spejsija, Kolina Firta, Saru Džesiku Parker, Bena Afleka, Antonija Banderasa i druge zvezde.
 
Na otvaranju će biti prikazan Alenov film „Visoko društvo“ koji je otvorio i filmski festival u Kanu.
 
Reviju Cinemafest zatvara novi domaći film „Ime Dobrica – prezime nepoznato“ u režiji Srđe Penezića.
 
Svih deset filmova sa festivala videće i publika u Kragujevcu, Budvi i Podgorici, u bioskopima Cineplexx, kao i u beogradskom Delta City-ju.
 

PROGRAM - Cinemafest 2016:

 
Subota, 29. oktobar   19:00
Visoko društvo/Cafe Society
 
Režija: Vudi Alen
Uloge: Džesi Ajzenberg, Kristen Stjuart, Stiv Karel, Ken Stot, Parker Pouzi, Blejk Lajvli, Dženi Berlin,
 
Pronicljiv i često urnebesno smešan, „Visoko društvo“ vodi nas na putovanje od Bronska i njujorških bandi do luksuznih holivudskih vila, blještavila i tajnih skandala u visokom društvu. Ovo je romansa o filmskim zvezdama, plejbojima, debitantima, političarima i mafijašima koji donosili uzbuđenje i glamur tom dobu.
 
 
 
Subota, 29. oktobar   21:30
Svi putevi vode u Rim/All Roads Lead to Rome
Režija:  Ela Lemagen
Uloge: Sara Džesika Parker, Rouzi Dej, Raul Bova, Klaudija Kardinale
 
Megi je samohrana majka iz Njujorka koja kreće na put sa svojom buntovnom ćerkom tinejdžerkom, Samer. Po dolasku u toskanski gradić, Megi naleti na njenog bivšeg dečka, zgodnog Luku koji je još uvek neženja i živi s 80-godišnjom majkom, Karmen. Ali kada Samer i Karmen ukradu Lukin auto da otputuju u Rim, počinje potraga za njima, u kojoj bivši ljubavnici razvijaju nova osećanja i međusobno razumevanje.
 
 
 
Nedelja, 30. oktobar  16:30
Naslov: Devet života
Originalni naslov: Nine Lives        
 
Režija: Bari Sonifeld
Uloge: Kevin Spejsi, Dženifer Garner, Robi Amel
Žanr:  porodična komedija
 
Dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi i dobitnica Zlatnog globusa Dženifer Garner zajedno u porodičnoj komediji Devet života.
 
Sinopsis: 
Tom Brend je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života ga je udaljio od njegove predivne žene i ćerke Rebeke.  Bliži se jedanaest rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela je bila je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj mačku ipak kupi. U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom - Feliksom Perkinsom (Kristofer Voken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu „Mr. Fuzzypants“. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, dogođa se nešto bizarno i Tom završava zarobljen u telu „Fuzzypants-a“. Usvojen od svoje porodice kao mačka „Fuzzypants“, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.
 
 
 
Nedelja, 30. oktobar   19:00
Računovođa/ The Accountant  
Režija:  Gevin O'Konor   
Uloge: Ana Kendrik, Ben Aflek, Džon Berntal
 
Iza maske naizgled dosadnog računovođe Krisa Volfa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice.
 
 
 
Nedelja, 30. oktobar   21:30
Altamira/ Finding Altamira
Režija: Hju Hadson
Uloge: Antonio Banderas, Golšifte Farahani, Alegra Alen, Rupert Everet i Pjer Nini
 
Kako je jedno od najvažnijih istorijskih otkrića 19. veka uništilo živote onih koji su sa njega skinuli milenijumski veo tajni? Da li je prošlost skrivena na zidovima zaboravljene pećine u španskoj pokrajini Kantabrija opasnija za budućnost čovečanstva, ili opstanak jedne porodice?
 
 
 
Ponedeljak, 31. oktobar    19:00
Hulieta/Julieta
Režija: Pedro Almodovar
Uloge: Adriana Ugarte, Ema Suarez, Rosi De Palma
 
Film baziran na kratkim pričama dobitnice Nobelove nagrade za književnost Alis Munro.
 
 
 
Ponedeljak, 31. oktobar  21:30
Sa zemlje Meseca/From the Land of the Moon  
Režija:  Nikol Garsija
Uloge: Marion Kotijar, Luj Garel, Aleks Brendmil
 
Dobitnica Oskara i Zlatnog globusa Marion Kotijar u romantičnoj drami „Sa zemlje Meseca“, snimljenoj po bestseleru Milene Agus „Mal di pietre” u ulozi neobične i vatrene žene, u priči u kojoj je glavna tema opsesivna i nikada u potpunosti zadovoljena čežnja za ljubavlju.
 
 
 
Utorak, 01. novembar   19:00
Genije/ Genius
Režija: Majkl Grandidž 
Uloge: Kolin Firt, Džad Lou, Nikol Kidmen, Lora Lini, Gaj Pirs, Dominik Vest
 
Od dobitnika Oskara, scenariste Džona Logana (Gladijator, Avijatičar, Hugo, Skyfall) stiže film o kompleksnom prijateljstvu i transformaciji profesionalnog odnosa između svetski poznatog književnog urednika Maksvela Perkinsa (koji je otkrio F.S. Fitcdžeralda i Ernesta Hemingveja) i književnog giganta Tomasa Vulfa.
 
 
 
Utorak, 01. novembar    21:30
Zbogom... Berlin!/Tschick
Režija: Fatih Akin
Uloge: Tristan Gobel, Nikol Mercedes Miler, Anand Batbileg
 
Dok mu je majka na rehabilitaciji, a njegov otac na poslovnom putu sa svojom mladom asistentkinjom, 14-godišnji autsajder Majk provodi letnje praznike u dosadi, sam u porodičnoj vili. Uzbuđenje u njegov dosadni život unosi buntovni tinejdžer Čik, ruski imigrant i odmetnik.
 
 
 
Sreda, 02. novembar   20:30
Ime Dobrica, prezime: nepoznato
Režija: Srđa Penezić
Uloge: Slavko Štimac, Hana Selimović, Mirjana Joković, Helena Jakovljević, Bogdan Diklić, Bojan Dimitrijević, Marko Baćović, Gordana Đurđević, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihajlović, Vladislava Milosavljević, Miodrag Radovanović, Renata Ulmanski, Sergej Trifunović, Nebojša Dugalić kao narator
 
Ovo je priča, u stvari bajka za odrasle, o tome kako bi život mogao da bude lep kada čovek ne bi bio čoveku vuk.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame